Как да изберем вътрешни и външни термометри?

84 0

Има един виц, че преди времето се определяше с гледане през прозореца, а днес – с включване на телевизора (или компютъра). Но температурата на въздуха в двора точно пред къщата ви, и още повече в стаята, няма да се отчита „по телевизора“. Следователно не можете да го направите без термометър.

Вариант 1

  Термометърът с алкохол е много евтин и много точен. Въпреки че принципът на действие е същият като този на медицинския живачен термометър, той не съдържа живак. Вместо това се използва алкохол, оцветен в червено или по-рядко в син. Понякога вместо алкохол се използват други органични течности, също оцветени. Такъв термометър, за разлика от медицинския  не е нужно да го разклащате – с понижаване на температурата колоната ще намалее от само себе си. Алкохолните термометри се предлагат както на външни, така и на вътрешни термометри. Понякога стайните термометри с алкохол се комбинират със сувенири, най-често с магнити за хладилник.

Вариант 2

Биметален термометър, който като алкохолен може да бъде външен или вътреше не е толкова точен като алкохолен, но има голяма стрелка, която се вижда ясно отдалеч. Можете да прочетете показанията му от разстояние три метра. Вътрешен биметален термометър също може да бъде вграден в сувенир но по-голям, например, в поставка за писалка.

Вариант 3

Електронният термометър може да бъде или само вътрешен (най-често срещаният вариант) или комбиниран, което ви позволява да измервате температурата и на открито с помощта на външно устройство. Това устройство може да предава информация към устройство в стаята чрез кабел или радио. Вторият е по-удобен, но изисква втори комплект батерии за преносимото устройство. И в двата случая можете да отчитате външната температура на стайно устройство. По-евтин вариант е да закупите електронен часовник в който термометъра (само за стая) е спомагателна функция. Вярно е, че точността в този случай ще бъде по-лоша. Ако изберете часовник с говорещ термометър трябва да имате предвид, че някои модели четат на глас и времето и температурата, а някои произнасят само часа, като температурата се показва само визуално. Първият вариант разбира се е за предпочитане.shop.microsyst.net

Related Post

Leave a comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *