алуминиева дограма | onassisbg.com

Защо да изберем алуминиева дограма

104 0

Алуминиевата дограма има много предимства пред останалите видове дограми. Решението каква дограма да монтираме за дома или офиса може да се усложни, ако не сте наясно с различните материали, техники и дизайни в областта. За тази цел сме ви подготвили пълен списък с предимствата на един от най-често предпочитаните и поръчвани за изработка дограми в страната – алуминиевата дограма. Запознайте се с ползите, които тя носи за комфорта, уюта и удобството в помещенията и не се колебайте да се спрете именно на алуминиевата дограма! Тя е практична, достъпна като цена, а освен това и изключително ефективна за поддържане на желаната температура.

Като първо предимство на алуминиевата дограма ще посочим цената. Това е важен фактор в оформяне на крайното потребителско решение и затова ние няма как да го подминем. Въпреки че алуминият като материал е скъп за самото му производство – поради високия разход на енергия – той е сравнително евтин за крайния потребител. След PVC, алуминиевата дограма е сред най-достъпните и практични продукти за изолирането на топлината в определено помещение.

Алуминиевата дограма е изключително лесна за поддръжка. Нещо повече – тя се радва на доста дълъг живот и устойчивост срещу различни видове климатични условия. Алуминият на корозира, което е важен фактор, имайки предвид високата степен на влага в много от регионите в България. Дори след инсталиране на алуминиева дограма, тя може да се преработва и реновира, като тези процеси се осъществяват с много ниска степен на загуба на материал. Почистването на алуминиевата дограма пък е като детска игра – не ви трябва нищо повече от универсален хигиенизиращ препарат и кърпа. С тези достъпни подръчни материали и с няколко просто движения ще премахнете праха, мазните петна и дори по-упоритите замърсявания по вашата алуминиева дограма. С една дума – тя е сред най-здравите, най-устойчивите и най-конвенциолните от гледна точка на поддръжка и експлоатация!

Алуминиевата дограма позволява плътно затваряне. Това кара много голяма част от аудиторията да се спира на нея като вариант за изолация на студа през зимните дни. От друга страна обаче трябва да сте наясно и с друго свойство на алуминиевата дограма – тя е добър проводник на температура. В тази връзка при поставянето й в офис или жилище е желателно профилът на алуминия да бъде инсталиран със специалната техника, наричана термично прекъсване. То представлява внедряване на специални пластмасови вложки, които разделят вътрешното и външното пространство. По този начин регулирането и контролирането на температурата, както и нейната изолация се улеснява с до 45% повече.

Алуминиевата дограма, по принцип, е бяла, но това не е резултат от липса на избор на дизайн, модел и цвят, а на традиционното потребителско търсене. В действителност, вие можете да си поръчате и много по-оригинална като нюанс дограма от алуминий. Подобно желание би могло да оскъпи цената, но когато става въпрос за перфектна домашна обстановка, уют и чудесен интериор, парите си заслужават.

Най-голямото предимство на алуминиевата дограма си остава нейната широка популярност. Това, на свой ред, я прави и много по-достъпна и лесна за поръчка и изготвяне. Монтиране на алуминиева дограма като услуга може да се намери много бързо –дори в най-малките градове на страната, а самото й изработването не надвишава една седмица.

 

Related Post

Leave a comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *