Какъв тип осветление е най-подходящ за кухнята?

24 0

Изборът на осветление за кухнята е неограничен. За да улесните навигацията във всички разновидности на такива лампи, струва си да ги разделите на няколко вида:

Висящи лампи. Това могат да бъдат както традиционни, пълноценни полилеи за кухня, така и малки абажури, и светлинни панели в редица малки крушки и дори отделни лампи, окачени на шнур (подходящи за стил лофт). Подходящ за основно и локално осветление над масата или бара.

Горни лампи. Компактните плоски полилеи и светлинни панели се монтират директно към тавана, което спестява място под тях – идеално за малки кухни. Те изпълняват абсолютно същите задачи като висящите модели: осигуряват както основна, така и локална светлина върху дадена област от светлина.

Миниатюрни модели, които могат да се врязват в тавана, да се монтират като наслагване върху него или да се монтират на малка панта-краче за промяна на посоката на светлинния поток (тези модели се наричат ​​спотове).

Универсални: използват се като общо, локално и декоративно осветление.

Лампи за вграждане. В статия за това как да изберем лампа за кухнята, задължителен елемент са моделите, които се монтират в кухненски комплекти. Това могат да бъдат точкови или надземни източници, LED ленти. На първо място, те са необходими за осветяване на работната повърхност, печката и кухненската мивка.

Периферно осветление. Декоративно решение, с което можете да акцентирате върху интересни дизайнерски детайли. Това може да бъде мазе на кухненски комплект, плот с плочки, ниша или други архитектурни елементи. За тяхното осветяване се вземат Лед ленти и точкови източници.

Как да изберем правилното осветление за кухнята?

Основното ниво, без което никоя кухня не може да се представи, е таванното осветление. Най-често окачени или надземни полилеи действат в ролята си, но точковите модели биха били по-правилен вариант. Първо, визуално те няма да „отнемат“ обема, поради което са приемливи както в големи, така и в малки стаи. Второ, такъв избор на лампа за кухнята ще ви позволи да създадете разпределено осветление, без затъмняване в ъглите, което обикновено е за полилеи. Между другото, оптималният поток при изчисляване на основното осветление е от 200-250 лумена на квадратен метър.

Related Post

тенджери купи онлайн

Как да изберем тенджера

Posted by - March 21, 2022 0
Качествената тенджера е вторият по важност съд в кухнята след тигана. Тя е дълбок домакински съд с плоско дъно, с…
Английска бира

История на английската бира.

Posted by - June 16, 2021 0
В историята на английската бира името „Крал на таласъмите“ ( Goblin king) произлиза от легенда. Бирата е известна за първи…

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *