Как правилно да почиствате подовете: общи прави

161 0

Когато започвате почистване, освободете място колкото е възможно повече. Премахнете всички ненужни предмети, които са на пода. Леките мебели могат да се преместват, а малките килимчета могат да се навиват. Избършете первазите на прозорците, масите, уредите и други повърхности, където може да се натрупа прах. Извършете предварително чистене. За да направите това, можете да използвате прахосмукачка или специален моп за сухо събиране на прах. Химическото почистване значително ще намали времето за почистване на пода и ще подобри качеството на почистената повърхност.

Подгответе почистващо оборудване.

Препоръчваме да използвате плосък моп, държач и изстискваща машина с кофа. Напълнете кофите в количката с вода. Накиснете мопа в кофа с перилен препарат, изстискайте до средна и започнете да почиствате.

Как правилно да избършете пода чист и без ивици За да запазите подовете блестящи и без ивици, следвайте тези прости съвети:

 Първо, избършете пода по дъската. Ако продуктът попадне върху дъската, опитайте се веднага да го почистите с моп, за да не оставите петна. Започнете да миете от най-чистите места, като преминете към по-замърсени. Измийте пода с S-образно метене, без да повдигате оборудването от повърхността.

Почистващи препарати за под

Когато мопът се замърси, изплакнете го в кофа с чиста вода, след това го изцедете и го накиснете в кофа с перилен препарат, изстискайте го отново до необходимата влажност и продължете да почиствате. Ако водата в кофите се замърси, сменете я с чиста вода. Преместете количката, докато почиствате, и я дръжте на мръсната част на пода. Оставете пода да изсъхне или го избършете отново. Едва след като подът изсъхне напълно, поставете изместените предмети.topcho-bg.com

Related Post

тенджери купи онлайн

Как да изберем тенджера

Posted by - март 21, 2022 0
Качествената тенджера е вторият по важност съд в кухнята след тигана. Тя е дълбок домакински съд с плоско дъно, с…
Английска бира

История на английската бира.

Posted by - юни 16, 2021 0
В историята на английската бира името „Крал на таласъмите“ ( Goblin king) произлиза от легенда. Бирата е известна за първи…

Leave a comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *