Дамска козметика

Как да изберем козметика за ежедневен грим

80 0

Ако козметичната ви чанта вече се пръска по шевовете от изобилието на всякакви кремове, червила, пудра и други дамски радости и все още няма какво да направите най-простият грим, тогава е време да преразгледате съдържанието му. Ще ви кажем без какви инструменти определено няма да можете да се справите. Как да изберем козметика за ежедневен грим? Ако искате всички продукти да бъдат използвани и необходими във вашата козметична чанта, а гримът ви е станал по-разнообразен, препоръчвам ви да промените подхода си към закупуването на козметика. Не се доверявайте на рекламни снимки, разчитайте на логиката при избора на средства. В тази статия ще подредим основен комплект за естествен грим за всеки ден. Ще ви трябват: фон дьо тен, сенки за очи, руж, спирала и червило. Първо определете какво не харесвате в кожата си: блясък или сухота. Ако блести, изберете матираща основа. Но само ако порите са видими на кожата ви. Ако порите не се виждат и кожата е блестяща това е знак, че е дехидратирана и суха. Използването на матиращ тон ще влоши ситуацията. В борбата с блясъка по-добре се спрете на насипен минерален прах. Не изсушава кожата и същевременно матира. За нормална до суха кожа са подходящи овлажняващи CC и BB кремове. Основите за грим се избират по същия принцип: ако кожата е суха, ние получаваме сияйна ако е нормална, комбинирана или мазна, получаваме матиране. Във всекидневния грим е важно той да трае дълго време. Основите за това са създадени, както и основата под сянката. При избора на основа за сянката е по-добре да се даде предпочитание на крема в туби: те изглеждат по-естествени. Имайки предвид сянката на основата, избираме коректор или коректор. Ако нюансите им се различават, рискувате да получите тен с очила. Ако потъмнеете и промените нюанса на основата, трябва да смените и коректора заедно с него. Ако сте приложили тона върху лицето, тогава кожата на клепачите и устните също трябва да бъде покрита с нещо в противен случай другите няма да видят очите и устните, а неравномерната кожа на клепачите и устните в сравнение с тона. Ето как работи човешкото око, то винаги сравнява едно нещо с друго.

Ежедневен грим: руж. Ако не можете да намерите подходящ руж в чантата си, вземете нов. За кожа, на която се виждат кръвоносни съдове и червеникави обриви е подходящ руж с розов оттенък. Цветът не е непременно ясно розов, розово-кафявият също е подходящ за всеки ден. Кожата с пигментация ще се трансформира от прасковен и коралов руж.

Сенки, отдаваме предпочитание на матовите нюанси. За всеки ден може да се нуждаете от лек кремообразен матов нюанс, той се нанася върху мигащия клепач и под веждата. Ако не използвате молив, ще ви трябват тъмнокафяви или тъмно сиви нюанси на матови сенки за очи. Те могат да подчертаят контура на миглите вместо молив. В гънката на клепача трябва да нанесем матов нюанс – или студено кафяв или топъл в зависимост от това към кой цветен тип принадлежите – топъл или студен. Тези три нюанса са достатъчни, за да си придадете естествен дневен грим.

Leave a comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *