Как да продавате в Amazon

Стъпки за продажба в Amazon

84 0

Сега ще ви научим как да продавате в Amazon. И ние ще го направим стъпка по стъпка, защото може да бъде малко объркващо, но с нашите инструкции със сигурност ще можете да го направите лесно.

Стъпка 1. Отидете в центъра за продажби Seller Central, това е центърът за продажби на Amazon и е първото нещо, което трябва да направите, за да се регистрирате като продавач. URL адресът му е: https://sellercentral.amazon.es. Тук ще трябва да се регистрирате с вашия имейл адрес и парола и след като влезете, ще трябва да предоставите информация за вашата компания, държава, кредитна карта, банкови данни, телефонен номер и лични данни. Ще бъдете подканени да изберете между два акаунта: индивидуален продавач и професионален продавач. Добрата новина е, че те не са изключителни, което означава, че можете да започнете като индивидуален продавач и след това да преминете към професионалист (или обратното).

Как да продавате в Amazon Стъпка 2: Създайте вашите продукти

Ако сте се регистрирали като професионален продавач, можете да изтеглите всички продукти едновременно, дори ако трябва да ги прегледате по-късно. В случай на соло продавач, трябва да работите един по един.

Как го правиш?

Това ще направите в Инвентара, където ще имате бутон „Добавяне на продукт“. Трябва обаче да знаете, че преди да го поставите, Amazon ще ви посъветва да потърсите този продукт или по баркод или по EAN код или по име, защото е най-безопасно да го имате в техния каталог и тогава ще ви постави като друг продавач на този продукт. Когато имате продукта, който търсите, ще имате различни опции, така че просто трябва да изберете продукта да попълните липсващите подробности и това е всичко. Ако продуктът не излезе, ще трябва да го създадете от нулата, като изберете категорията и подкатегориите, които най-добре отговарят на вшия продукт. Тук нещата стават малко по-сложни, тъй като трябва да попълните целия информационен лист за продукта (защото по този начин се уверявате, че Amazon го позиционира по-високо, когато е попълнен).

Стъпка 3: Не забравяйте снимките

Снимките са най-важни за представяне на артикула пред потенциалните клиенти, така че трябва да качвате добри снимки, които трябва да бъдат с високо качество и най-вече продуктът да изглежда добре. Ако публикувате снимки, които са твърде малки или не показват много детайли, в крайна сметка няма да продадете, защото те няма да се доверят на това, което им изпращате (въпреки че всъщност е най-доброто).

Как да продавате в Amazon Стъпка 4: Задайте добра цена

Следващата стъпка, когато става въпрос за разбиране как да продавате в Amazon, е да установите каква е цената на вашия продукт. В този случай трябва да имате предвид не само какво ще ви таксува платформата, но и цената на вашата конкуренция. Ако таксувате по-ниска цена от вашите конкуренти, е по-вероятно да продадете, защото предлагате най-евтиното. Но това може да доведе до поражение, така че бъдете внимателни. Най-добрият ви залог е да погледнете не само в Amazon, но и в мрежата като цяло и след това да прецените дали разходите и ползите, които получавате са адекватни. В противен случай може би е по-добре да не слагате този артикул или да го поставите на малко по-висока цена.

Related Post

опитен счетоводител | https://contolexvarna.bg

Обем на счетоводните услуги

Posted by - октомври 2, 2022 0
При оценката на количеството счетоводни услуги, от които се нуждае една фирма, трябва да се разчита на няколко фактора: Обхват…
Бански от две части

Модни тенденции при дамските бански

Posted by - април 27, 2021 0
Независимо дали харесвате класическия стил на бикините или просто предпочитате елегантен и изчистен дизайн, тенденциите при дамските бански костюми винаги се променят.…
Бански от две части

Бански от две части с боксер

Posted by - април 27, 2021 0
Банският от две части с боксерки всъщност е един от най-популярните варианти за лятно облекло. Той се предлага в най-различни…

Leave a comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *