10 причини, поради които трябва да купите мотоциклет

73 0

Има много положителни страни в притежаването на мотоциклет. Ето 10 причини, поради които може да искате такъв като следващо превозно средство.

Мнозина може да мечтаят да притежават/да карат мотоциклет, но все още има нещо, което ги спира. Независимо дали става въпрос за финансови проблеми, страхове от безопасността или конфликти с родителите, получаването на мотор може да не е най-лесният избор.

Въпреки че в началото ползите не изглеждат по-големи от разходите, скоро ще разберете, че в действителност е точно обратното. Наличието на мотоциклет за транспорт има някои недостатъци, но почти всички се отричат ​​от огромните предимства и цялостното изживяване от карането. Така или иначе, тези десет причини са страхотни примери защо трябва да притежавате мотор…

10
Това е добра тренировка

Въпреки че, като страничен наблюдател, карането може да не изглежда толкова трудно, запаленото каране на мотоциклет може да послужи като здравословна тренировка. За разлика от колата, водачът и моторът трябва да се движат заедно, за да насочат посоката, която искат.

По този начин това допълнително движение води до изразходване на повече енергия от видача; служи като малка кардио тренировка. За да видите колко далеч можете да стигнете, погледнете състезателната серия MotoGP. Пилотите на MotoGP са в отлично физическо състояние. Не само защото са спортисти и трябва да бъдат, а защото самото каране е изометрично.

9
По-екологично чисти

За разлика от стандартния автомобил, мотоциклетите са много по-екологични. Техните двигатели са значително по-малки, използват по-малко гориво, произвеждат по-малко вредни емисии и използват по-малко невъзобновяеми материали за производство.

Да добавим към това, има множество различни производители като Harley, Ducati и Yamaha, които работят за изцяло електрически алтернативи. С бъдещото стартиране на мотоциклетни състезания MotoE, много повече компании гледат към електрическо бъдеще.

8
Карането на мотор е по-интересно от шофирането

Както споменахме по-горе, най-голямата част от тренировката при каране на мотоциклет е активността и участието, необходими за използване на самото превозно средство. Ако не се наклоните правилно, тогава има вероятност да не направите завоя.

Някои могат да видят това като неудобство, но реалността е, че това прави карането по-приятно. Мислете за това като шофиране на кола без волан. Щеше да се чувства чуждо и странно; точно като каране без допълнително човешко участие. Да се ​​научиш как наистина да се навеждаш (почти до точката на докосване на асвалта) е особено възнаграждаващо. Като когато успешно прекарате мотора около високоскоростен завой за първи път.

7
Другарство сред шофьорите

Някои мотоциклетисти получават лошо слава. Хората могат да ги мислят като герои на Синовете на анархията, но това не е вярно. Много мотоциклетисти са наистина мили хора, които просто се наслаждават на изживяването от карането.

Ако някога се сдобиете с мотоциклет (или вече имате такъв), скоро ще разберете за „байкърската вълна“. Нещо малко и просто перфектно показва как всеки, който кара, е част от по-голяма общност. Нищо друго няма значение за вас лично, освен споделената ви любов към мотоциклетите. Истинската дефиниция за „братство“.

6
Неограничени опции за персонализиране

Подобно на автомобила, мотоциклетите имат няколко компонента, които могат да бъдат разменени, модифицирани или премахнати заедно. С правилния начин на мислене и промени никой мотор няма да изглежда по същия начин. Не само можете да персонализирате мотора си, но и себе си.

Предимството, което байкърите имат, но шофьорите нямат, е тяхната екипировка. Умен ентусиаст на мотоциклети ще носи подходящата защита, когато кара: каска, кожи, ръкавици, ботуши и т.н. Всеки компонент може да бъде уникален за шофьора на мотор със специални каски и сложен дизайн във всяка част.

Независимо от това, най-добре изглеждащите са все още най-скъпите. Просто, моля, не пестете от цена/качество, когато става въпрос за предпазни средства.

5
Моторите са по-евтини

Едно от най-очевидните предимства при закупуването на велосипед е, че той е по-достъпен. В сравнение с нова кола, новият мотоциклет често е само част от цената. В допълнение към това, високоскоростен мотоциклет може да струва само няколко хиляди лева, докато кола, която може да достигне същата скорост, ще струва десетки хиляди.

Началната цена определено е по-евтина, въпреки че това не е единственият аспект, който е по-достъпен. Поддръжката също е по-евтина. Моторите (обикновено) не се развалят толкова често, колкото колите, а смяната на гумите не струва толкова. Вероятно и не пречи, че те са само две.

4
Карането ви дава ценен опит

Опитът често се разглежда като нематериален ресурс. Не можете да го купите, но можете да го спечелите. И все пак, той все още е невероятно ценен. Ценният опит не се ограничава само до работа или образование, а придобити умения и полезна информация също. Включително да знаете как да карате.

3
Спестете пари за гориво

Подобно на по-евтината цена, мотоциклетите също имат по-малко променливи разходи по отношение на бензина. Моторите очевидно са по-малки от своите четириколесни колеги, което ги прави по-икономични и по-малко вероятно да гълтат скъпо гориво.

Въпреки че двигателите на мотоциклети обикновено имат по-високи обороти от обикновените автомобили, те все още използват по-малко гориво. Това се дължи на по-малкия им брой цилиндри, по-малкото тегло и по-малкия обем. Като цяло мотоциклетът може да спаси околната среда и вашия портфейл.

2
Скорост при трафик

Ако някога сте били в натоварен трафик, повече от вероятно сте се огледали и сте видели мотоциклетист, който прекарва всички тези проблеми. Това е още една страхотна причина да си купите мотор: способността да оставяте трафика зад себе си.

Благодарение на по-малката рамка и маневреността на мотоциклета, водачите могат лесно да преминават между лентите или да заобикалят други превозни средства, за да преминат лесно през интензивните задръствания. Независимо от това, това все още може да бъде опасно упражнение, така че действайте с повишено внимание.

1
Тръпката от карането

Най-голямата полза от притежаването и карането на мотоциклет е най-простата: тръпката от карането. Нищо не може да се сравни с усещането за вятъра върху дрехите ви при високи скорости. Усещането привлича мисли за свобода и щастие, знаейки, че всеки момент можете да задържите газта и да достигнете невероятни скорости.

Да караш бързо с мотор не е като да караш бързо в кола. С по-малко стени и повече излагане на елементите, това се превръща в много сюрреалистично преживяване. Сърцето ви бие, зрението се превръща в игли и така нататък. Това може да изглежда страшно за някои, но със сигурност е един от най-големите фактори, поради които толкова много хора все още карат днес. charkalaci.com

Related Post

опитен счетоводител | https://contolexvarna.bg

Обем на счетоводните услуги

Posted by - октомври 2, 2022 0
При оценката на количеството счетоводни услуги, от които се нуждае една фирма, трябва да се разчита на няколко фактора: Обхват…
Бански от две части

Бански от две части с боксер

Posted by - април 27, 2021 0
Банският от две части с боксерки всъщност е един от най-популярните варианти за лятно облекло. Той се предлага в най-различни…
Как да продавате в Amazon

Стъпки за продажба в Amazon

Posted by - септември 13, 2022 0
Сега ще ви научим как да продавате в Amazon. И ние ще го направим стъпка по стъпка, защото може да…

Leave a comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *